NU, epilarea cu laser este o procedură medicală cu o istorie de peste 50 de ani. Începând cu anii ’60, fotoepilarea a reprezentat un subiect de mare interes în cercetare, iar din 1997, după numeroase experimente, s-a concluzionat că procedura este eficientă, iar riscurile sale sunt minime.
În condiţiile în care tratamentul laser este efectuat de personal medical bine pregătit, iar pacientul respectă indicaţiile de îngrijire a pielii dinainte și de după ședinţă, efectele nedorite sunt rare și minime.Ușoara înroșire și umflare a pielii din jurul firelor de păr imediat după ședinţă este normală și indică faptul că tratamentul a fost eficient, urmând ca acestea să dispară de la sine în cel mult 48 de ore.
Laserul Dioadă, cu lungime de undă de 810 nm folosit în Centrele Ideal acţionează în mod selectiv pe pigmentul de la baza rădăcinii de păr fără a afecta pielea din jur. În plus, dispune de un sistem de răcire permanentă a pielii, făcând astfel procedura sigură, rapidă și eficientă.
În cei peste 50 de ani de utilizare a laserelor în scop medical nu s-au întâlnit efecte adverse pe termen lung. Lumina infraroșie emisă de laserele pentru epilare nu produce modificări la nivelul celulelor pielii și al ADN-ului precum o fac lumina ultravioletă emisă de soare sau radiaţiile X, astfel că nu există riscul de apariţie a tumorilor cutanate, fapt demonstrat de numeroase studii medicale. Raza luminoasă pătrunde doar câţiva milimetri în profunzimea pielii, până la nivelul rădăcinii firului de păr, astfel că nu există niciun fel de efect asupra ţesuturilor mai profunde sau a organelor interne. În concluzie, tratamentul laser de îndepărtare a părului nedorit NU ESTE PERICULOS, nu pune sănătatea pielii sau a organismului în pericol, fiind efectuat de medicii dermatologi, asistenti și plasticieni din întreaga lume de foarte mulţi ani, cu eficienţă maximă și riscuri minime.